Diverse

Cand ai nevoie de un al doilea job?

Cand ai nevoie de un al doilea job?

Cand ai nevoie de un al doilea job?

Veniturile extrasalariale nu sunt nici ceva ilegal, nici ceva imoral. Foarte multi romani isi suplimenteaza veniturile din activitati independente. Este posibil ca pentru aceste venituri sa ai nevoie de o minima investitie, iar daca nu o poti acoperi din salariu, te poti orienta catre un imprumut simplu si rapid pe care il poti achita din veniturile ulterioare. Eforturile pe care le faci vor fi incununate de succes iar cheltuielile nu vor fi impovaratoare.

Mai multe surse de venit iti asigura stabilitatea financiara

Stabilitatea ta si a familiei tale nu trebuie asigurate doar din salariul principal. Sunt numeroase motive pentru care un salariu nu este niciodata de ajuns: te poti imbolnavi, poti intra in incapacitate de munca, firma la care lucrezi intra in faliment sau poti fi victima unei restructurari. O sursa de venit in plus este plasa de siguranta pentru tine si pentru familia ta. Poate ai de facut reparatii in casa, poate ai de reparat masina sau poate copilul tau trebuie sa faca meditatii pentru facultate. Toate acestea cer bani iar veniturile suplimentare sunt solutia pentru a le acoperi.

Activitatile extra te pot pregati pentru o schimbare de cariera

O activitate ce poate fi privita astazi ca hobby maine poate fi sursa ta principala de venituri. Daca esti indemanatic si poti crea lucruri de artizanat, vei descoperi ca exista o piata foarte mare pentru astfel de obiecte, atat la nivelul Romaniei cat si in strainatate, iar veniturile obtinute din acestea vor fi mai mari decat salariul. Daca tii contabilitatea primara a unei firme, poti fi surprins cat de putin timp iti ia si ca poti face acest lucru pentru mai multe firme in acelasi timp. Daca repari electronice si le prelungesti durata de viata, este posibil sa fii cautat nu doar de prieteni, ci si de prietenii si de cunostintele acestora.


Poti transforma venitul activ in venit pasiv

Din veniturile extra pe care le castigi prestand o activitate iti poti genera surse de venit pasiv. Spre exemplu, banii castigati ii poti investi la bursa iar dividendele pe care le castigi sunt bani pentru care nu ai depus un efort. Un apartament pe care il cumperi si il inchiriezi genereaza venituri pasive. La fel si un teren arabil dat in arenda. 

Plateste datoriile din venituri extra

Veniturile extra sunt o sursa de plata a datoriilor, fie ca vorbim de ratele unui imprumut simplu si rapid, de ratele la banca sau de taxele si impozitele datorate statului. Trebuie doar sa fii creativ si sa te plasezi pe o nisa a pietei foarte putin exploatata.