Credite online

Cand ar trebui sa apelezi la un credit IFN?

Cand ar trebui sa apelezi la un credit IFN?

Cand ar trebui sa apelezi la un credit IFN?

 

Despre creditele de la IFN-uri s-a tot discutat in ultimul timp in spatiul public. Fie ca au dobanzile prea mari, fie ca u sunt reglementate in totalitate de lege, fie ca produsele pe care le au nu sunt foarte diverse. Ei bine, de la 1 ianuarie 2019 legea IFN-urilor s-a schimbat. Ele sunt reglementate de lege, exista o institutie care are grija sa nu depaseasca pragul maxim al dobanzii impuse si sa nu insele oamenii. Cu alte cuvinte, contractul pe care il semnezi cu institutia este a fel de corect ca cel pe care il inchei cu o banca.+


 

Acestea fiind spuse, creditele IFN sunt o alternativa foarte buna la cele bancare. Sunt mai flexibile, mai usor de luat iar perioada de indatorare este mai mica, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa platesti ratele la fel de mult. Majoritatea creditelor IFN sunt imprumuturi rapide. Ceea ce inseamna ca poti sa te imprumuti cu o suma relativ mica de bani pe care sa o dai inapoi la fel de repede.

 

Nu exista un moment oportun pentru a lua in credit IFN. In mod evident, o vei face atunci cand ramai fara bani sau esti intr-o situatie delicata. Avand in vedere ca de cele mai multe ori banii sunt virati aproape instant in cont, ori de cate ori esti la ananghie, un credit IFN te poate ajuta.

 

Majoritatea institutiilor IFN dau credite online sau prin SMS. Asta inseamna ca dupa ce ai dovedit ca esti cine pretinzi, cu o copie (sau poza) dupa buletin si faci dovada ca ai un oarecare venit, fie printr-o adeverinta de la locul de munca, fie printr-un extras de cont care dovedeste ca primesti bani regulat de o sursa oarecare, banii iti vor fi trimisi. Pentru simplul fapt ca nu esti obligat sa alergi dupa acte, sa mergi la un birou si nici sa astepti sa treci prin biroul de credite pentru a-ti fi acordat imprumutul, creditul IFN este foarte util.

 

Despre dobanda creditelor IFN s-a tot discutat. Insa, daca cauti mai mult, vei vedea ca dobanda este egala sau mai mica decat a bancilor, daca iti platesti ratele la timp. In cazul in care esti rau platnic vei avea de-a face cu dobanzi majorate, exact ca in cazul bancilor unde ai penalizari peste penalizari atunci cand intarzii sau nu platesti. Singur diferenta dintre un credit IFN si unui bancar este ca cel de la o institutie nebancara este mai usor de luat.