Diverse

Cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti iei un catel

Cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti iei un catel

Cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti iei un catel


Cateii sunt draguti si simpatici si nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai atunci cand esti intampinat de un animal bucuros dupa o zi de munca. Insa, fara putina planificare, un animal poate fi costisitor. Trebuie sa ai cativa banuti pusi de-o parte sau sa apelezi la un credit rapid in momentul in care aduci patrupedul in viata ta.

Cainii, ca si alte animale sau ca si oamenii sunt predispusi la accidente si la boli. Spre exemplu, daca animalul a ros ceva tare si resturile i-au ramas blocate in intestine, o operatie te poate costa cateva sute de lei. La fel daca isi rupe o labuta sau sufera alt accident. Daca nu ai banii acestia, s-ar putea sa fii pus in fata unei decizii care o sa-ti franga inima, asa ca este mai bine sa fii pregatit.

Daca totusi te-ai hotarat sa iei un caine, planifica bugetul lunar. Incepe prin a lua in considerare varsta lui. Daca este mai mic de sase luni, trebuie sa pui la socoteala faptul ca va fi necesar inclusiv sa cumperi paturi absorbante, sa il duci la dresaj sau sa inlocuiesti piese de mobilier sau pantofi pe care acesta ii va roade. Este inevitabil. De asemenea, ia in considerare mancarea adecvata varstei, vaccinurile si deparazitarea, un pat sau o cusca, lesa si zgarda, bol de mancare si de apa, vizite la doctor, castrarea, microciparea si inregistrarea. Toate costa.

Alte cheltuieli de care te vei lovi sunt cele legate de tuns si aranjat blana. Desi poate parea ca nu are nevoie, cainele trebuie tuns, spalat, unghiile ii trebuie taiate, curatat in urechi. Desi aceste operatiuni nu se repeta des precum in cazul oamenilor, tot trebuie sa tii cont de ele atunci cand planifici bugetul.

Un alt aspect costisitor in relatia ta cu catelul va fi dresajul. Aici poti foarte bine sa economisesti destui bani daca iti rezervi jumatate de ora pe zi pentru a-l dresa tu, in loc sa il duci la specialist. Sunt destule tutoriale pe internet care te vor scuti de cheltuieli. Cumpara-i treaturile preferate si iesi cu el la joaca. Acorda-i toata atentia si el va invata sa te asculte. E in natura cainelui sa asculte de stapan, chiar si cele mai incapatanate rase pot fi dresate cu putin efort si rabdare.In cazul unui caine mic, pastreaza banii obtinuti printr-un credit rapid pentru urgente. Poti cumpara haine si cusca second-hand pentru animalut, deoarece acesta va creste repede si va trebui sa le schimbi, iar banii sa-i cheltuiesti pe lucruri cu adevarat importante, precum hrana si vaccinurile.