Credite online

Ce alegi intre un card de credit si un imprumut rapid?

Ce alegi intre un card de credit si un imprumut rapid?

Ce alegi intre un card de credit si un imprumut rapid?

 

Traim in era creditarii, ceea ce inseamna ca pentru a pitea cumpara ceva util si mai scump sau pentru a face orice tip de investitie avem nevoie de credite. Insa, bancile dar si institutiile nebancare scot din ce in ce mai multe produse lunar, ceea ce inseamna ca poate deveni obositor sa cauti mereu cea mai buna alternativa de creditare pentru tine. Cele mai populare credite sunt cele rapide. Iar alternativa la ele ai cardul de credit. Insa, ce alegi intre cele doua produse atunci cand ai nevoie de bani urgent?

 

Cardul de credit este un imprumut pe care poti sa il reinnoiesti tot timpul. Banca iti ofera o suma de bani pe care o vireaza in contul aferent cardului de credit si o poti folosi dupa bunul plac. In functie de magazinul de la care faca cumpatatori poti sa restitui suma in rate cu u dobanda zero. Avantajul cardului de credit este ca odata ce ai virat o suma de bani in acel cont, poti sa o refolosesti. Dezavantajul este ca pentru orice plata care nu este facuta la un magazin partener, platesti o dobanda destul de mare.

 

Imprumutul rapid sau creditul rapid este un produs al IFN-urilor in general. Pentru a accesa un astfel imprumut rapid nu ai nevoie de foarte multe acte, nu este obligatoriu sa fii angajat pe perioada nedeterminata si poti fi pensionar sau student. Banii iti sunt virati foarte repede in cont, iar daca esti client fidel al institutiei, poti primi suma ceruta aproape instant. In ceea ce priveste dobanda, creditele rapide au dobanda aproape de 0, atata timp cat rambursezi imprumutul in perioada stabilita. Daca depasesti aceasta perioada, dobanda se calculeaza la zi in cele mai multe cazuri.

 

Diferenta majora dintre cardul de credit si imprumutul rapid este ca in cazul cardului ai la dispozitie mereu suma rambursata, spre deosebire de imprumut care se comporta la un credit. Cardul de credit are un viciu ascuns. Pentru ca poti folosi banii pe care ii virezi in fiecare luna in cont, te supraindatorezi fara sa iti dai seama.

 

Pentru sumele mici de bani este ideal sa optezi pentru un imprumut rapid. Il poti plati cu usurinta, nu iti afecteaza posibilitatea de a lua alte credite si este usor de obtinut. Cardul de credit este util atunci cand ai cheltuieli continue neprevazute ca atunci cand iti renovezi locuinta. Indiferent ce varianta alegi este important sa te asiguri ca poti rambursa datoria.