Credite online

Ce este un buget personal si de ce ai nevoie de unul

Ce este un buget personal si de ce ai nevoie de unul

Bugetul personal este cea mai buna modalitate de a-ti pune in ordine in viata financiara. Daca ai multe rate la credite, datorii, facturile sunt prea mari, iar dupa ce le platesti simti ca nu mai ai bani sa traiesti, atunci cu siguranta ai nevoie de un buget personal. In plus, pe termen lung, vei economisi bani iar problemele financiare nu vor fi la fel de dese.

Principiul de baza al bugetului personal este impartirea banilor pe categorii. Evident, in primul rand trebuie sa iti platesti ratele la credite, facturile si datoriile. Prin urmare, acestea fac parte din categoria cea mai importanta. Acea suma trebuie sa o pui deoparte si sa o scazi din salariu in fiecare luna deoarece in mod constant o vei plati.

O alta categorie importanta este cosul de cumparaturi de baza. Ai nevoie de mancare pentru a supravietui. Iar dupa ce ai platit facturile trebuie sa faci o categorie speciala pentru aceste cumparaturi. Ea trebuie sa includa pe langa mancare, cosmeticele necesare si produsele de curatat pentru casa. Trebuie sa stabilesti o suma fixa in care sa te incadrezi in fiecare saptamana, indiferent daca vrei sa gatesti preparate mai complicate sau traiesti din sandvisuri.

Cheltuielile pentru socializare, imbracaminte si alte lucruri in care iti face placere sa investesti in fiecare luna trebuie sa isi gaseasca si ele loc in bugetul tau. Insa, pentru lucrurile mai scumpe va trebui sa inveti sa economisesti. Astfel nu creezi noi datorii. Desigur, pana cand reusesti sa iti creezi un fond de economii si unul de urgenta, poti sa apelezi la credite, care sunt mai usor de introdus in buget. Insa, pe termen lung este ideal sa te limitezi la suma maxima impusa atunci cand pleci in vacanta sau vrei sa iti cumperi ceva care este mai scump.

Economisirea este la loc de cinste intr-un buget. De altfel, majoritatea oamenilor care iti impun un buget o fac pentru a economisi si pentru a plati creditele mai repede. Prin urmare, odata ce ai evaluat care sunt cheltuielile tale obligatorii, poti sa stabilesti ce suma transferi lunar in contul de economii. Ideal ar fi ca 10% din salariu sa fie economisiti.Cu ajutorul unui buget economisirea si plata datoriilor devine mai usoara. Intr-adevar iti va fi mai greu pana cand te vei obisnui sa iti planifici cheltuielile. Insa, satisfactia va fi majora la finalul lunii cand vei avea bani in buzunar si nicio datorie. In plus, daca reusesti sa platesti anticipat creditele, acest mic sacrificiu devine o victorie.