Credite online

Cum aduni bani pentru fondul de urgenta?

Cum aduni bani pentru fondul de urgenta?

Cum aduni bani pentru fondul de urgenta?

 

Fondul de urgenta este cunoscut si sub numele popular de bani pentru zile negre. In mod evident, trebuie sa ii ai mereu la indemana. Fondul de economii il tii pentru investitii, iar cel de urgenta il creezi tocmai pentru a avea o suma de bani la indemana pentru orice eventualitate. Chiar daca ai posibilitatea sa iei un credit rapid atunci cand esti la ananghie, tot e bine sa ai in casa niste banuti. Iata cum aduni bani usor pentru fondul de urgenta.

Incepe usor

Daca abia pui bazele unui stil de viata sanatos din punct de vedere financiar iti va fi destul de greu sa introduci in buget o suma maricica pentru a acoperi fondul de economii dar si cel de urgenta. Prin urmare, este indicat sa faci pasi marunti pentru a consolida fondul de urgenta. O modalitate foarte usoara este sa pui deoparte maruntisul pe care il primesti. Nu vei strange multi bani intr-un timp foarte scurt, dar cu siguranta in timp vei ajunge la o suma satisfacatoare.

1 leu pe zi

O alta metoda simpla de a economisi pentru fondul de urgenta este sa pui deoparte in fiecare zi cate un leu. Nici aceasta practica nu este foarte dificil de urmat. In plus, incetul cu incetul vei invata sa economisesti mult mai usor pentru ca iti creezi un obicei.

Pune deoparte banii pentru vicii

Daca ai dedicat in bugetul personal o suma de bani pentru anumite vicii, atunci poti sa economisesti mai usor. De fiecare data cand sari peste cafeaua gata preparata cumparata, nu mai iesi in oras si iti chemi prietenii la tine acasa sau pur si simplu nu mai cumperi ceva anume, depune suma dedicata acelui investitii in fondul de urgenta. Ar trebui sa faci acest e3xecrcitiu macar o data pe saptamana.  Intr-un timp foarte scurt vei strange o suma frumusica. In plus, vei vedea ca poti sa traiesti fara acel viciu dar si sa economisesti bani.

Depuneri automate

Daca nu vezi banii, nu stii ca ii ai. Acelasi principiu ar trebui sa il aplici si pentru economisire in general. Deschide un cont curent in care sa versi lunar automat la fiecare salariu o anumita suma. Poti sa setezi o plata automata, ca sa nu iti ingreunezi viata si ca sa nu iti oferi posibilitatea de a sari peste aceasta virament pentru a avea mai multi bani de buzunar. Iar daca crezi ca nu ai taria de caracter sa faci acest lucru, poti oricand sa iei un credit rapid pe care sa il pui deoparte si sa il returnezi in timp.