Credite online

Cum creezi un buget personal?

Cum creezi un buget personal?

Cum creezi un buget personal?

 

Bugetul personal este cea mai buna metoda prin care poti deveni responsabil din punct de vedere financiar. El nu numai ca te ajuta sa platesti facturile si ratele la credit ci si sa economisesti bani. Pentru a crea un buget nu trebuie sa faci sacrificii foarte mari. Este destul sa cheltui banii organizat si sa te obisnuiesti sa nu mai faci cumparaturi impulsive. Principiul de baza este sa categorisesti banii. Iar daca tranzitia nu este tocmai lina, nu trebuie sa iti faci probleme ca nu vei rusi. Iata cum creezi un buget.

Indexeaza toate veniturile

Primul pas pe care trebui sa il faci este sa stii exact cati bani iti intra lunar in casa si cat de multi cheltui si, in special, pe ce ii cheltui. Daca esti platit cu o suma fixa, atunci o mare parte a problemei este rezolvata. Iar in cazul in care venitul tau nu este regulat, trebuie sa faci o estimare a banilor care iti intra in buzunar. Ideal ar fi sa te raportezi la cea mai mica suma primita, pentru a fi pregatit si pentru cel mai rau scenariu.

Cheltuielile trebuie notate

Indexarea cheltuielilor este mai complicata. Ai nevoie de o luna, doua pentru a vedea care sunt cumparaturile pe care le faci frecvent. Te poti ajuta de o aplicatie pentru telefon in care sa iti notezi fiecare lucru cumparat si cat costa fiecare. O parte dintre ele le stii deja. Facturile, chiria, ratele la credit sunt fixe. Pentru restul trebuie sa iti faci un calcul pentru a stabili din timp bugetul.

Vezi ce nu trebuie sa cumperi neaparat

In mod evident, pentru a avea bani tot timpul lunii nu mai trebuie sa cheltui la fel de multi ca inainte. Prin urmare, este important sa te uiti pe lista si sa gasesti toate produsele de care ai nevoie. In cazul in care ai un hobby scump si iti face placere sa investesti in el, poti sa creezi un fond special de economii pentru acesta, iar bugetul tau nu va avea de suferit la fel de tare in fiecare luna. Nu uita ca trebuie sa iti creezi o categorie speciala inclusiv pentru iesitul in oras.

Invata din greseli

Ti-ai facut lista de cumparaturi? Ai vazut cat mai ai de platit din credit? Ai creat categoriile in asa fel incat sa pui niste bani departe? Atunci este timpul sa testezi bugetul creat. Acorda-ti primele luni pentru ajustare. Nu tot ce ai pe lista este important. De asemenea, cu siguranta ai uitat sa iei in considerare elemente de baza. Poti sa scoti din buget si sa introduci lucruri noi pe lista tocmai pentru a nu deveni foarte obositor sa il mentii pe termen lung.