Credite auto

Cum economisesti bani repede

Cum economisesti bani repede

Cum economisesti bani repede

 

Sa economisesti bani nu este chiar atat de greu. Poti sa faci asta cu usurinta daca esti deschis schimbarilor. Un buget personal, un plan financiar dar si flexibilitatea te vor ajuta sa strangi in contul de economii suma de care ai nevoie. Nu trebuie sa renunti la absolut toate placerile, la viata sociala si in niciun caz la vacante. Insa exista modalitati de a reduce cheltuielile care nu te vor transforma intr-un pustnic demodat. Iata care sunt acestea.

 

Reducerea cheltuielilor curente

 

Mancare, haine si transport sunt toate necesare. Insa, poti sa reduci suma de bani pe care o cheltui atunci cand le achizitionezi. Fa-ti un plan de mese pentru a sti de cei alimente ai nevoie. Astfel, nu va mai trebui sa arunci mancare. Inlocuieste taxiul cu mijloacele de transport in comun, mergi pe jos cand poti, iar atunci cand este cald mergi cu bicicleta la munca. O instalatie de GPL la masina te va ajuta sa economisesti bani pe termen lung, chiar daca trebuie sa faci un credit rapid cu dobanda mica ca sa o cumperi.

 

Reducerea facturilor

 

Chiar daca reduci facturile, asta nu inseamna ca nu vei trai confortabil. Insa, daca nu te uiti la televizor, poti sa inlocuiesti cablul TV ori cu unul mai ieftin ori cu un serviciu de streaming. Desigur, daca vrei sa economisesti mai multi bani, poti chiar sa renunti de tot la el. Si factura la energie electrica poate fi redusa. Inlocuieste becurile traditionale cu unele cu led si eventual cu temporizator unde este cazul. Poti sa incerci sa inlocuiesti electrocasnicele vechi, cu unele noi care au consum de energie foarte mic, chiar daca asta presupune sa iei un credit rapid cu dobanda mica. Chiar si cu o rata in plus, vei simti diferenta in buzunar chiar si pe termen mediu.

 

Automatizeaza platile

 

Banii pe care nu ii ai in mana, nu poti sa ii cheltui. Exact acesta este principiul de baza al automatizarii platilor dar si al economiilor. Daca ai internet banking, poti cu usurinta sa stabileti aceste plati. Iar daca nu ai incredere in acest sistem, poti merge la banca pentru a stabili ca o anumita suma sa fie virata spre fiecare rata si cont de economii.

 

Nu exista o reteta universal valabila pentru a economisi bani. Trebuie doar sa fii foarte hotarat sa pui bani deoparte. Poti chiar si sa iei un credit rapid cu dobanda mica atunci cand nu te mai descurci. Dar trebuie sa te asiguri ca il vei putea plati. Si trebuie sa economisesti in mod constant pentru a ajunge la rezultate satisfacatoare.