Credite online

Cum eviti greselile financiare de sarbatori

Cum eviti greselile financiare de sarbatori

Cum eviti greselile financiare de sarbatori

Fie ca vorbim de Pasti sau de Craciun, toata lumea se lasa influentata de campaniile de publicitate care iti spun ca ai nevoie de foarte multe lucruri. Unde mai pui si faptul ca trebuie sa faci zeci de cadouri apropiatilor dar si colegilor de munca. Pe langa ele, mai trebuie sa cumperi mancare foarte multa dar si decoratiuni. Nu-i de mirare ca in fiecare an ramai falit dupa sarbatori. Dar in acest an poti sa te organizezi putin pentru a nu ramane fara bani. Iata cum.

Respecta-ti bugetul

Inainte de a merge cumpara cadouri si decoratiuni stabileste un buget. Nu uita sa incluzi, in primul rand, cadourile pentru cei mici dar si pentru persoana iubita. Desigur, ei au prioritate. Ceea ce inseamna ca poti sa iei chiar si un imprumut fara dobanda pentru cadourile lor. Iar pentru restul poti sa cumperi ceva simbolic si mai ieftin. De asemenea, pentru majoritatea ai ca alternativa sa le dai cadouri facute in casa. Acelasi plan poti sa il aplici si decoratiunilor. Daca alegi sa iti faci propriile decoratiuni, implica si familia in acest proiect si veti petrece impreuna timp de calitate.

Nu folosi cardul de credit

Dobanda la cardul de credit te lasa fara bani in buzunar pe termen lung. Chiar daca este comod sa folosesti cardul de credit, este indicat sa il lasi acasa. O alternativa mai sanatoasa la cardul de credit este imprumutul fara dobanda. Poti sa il obtii rapid si fara foarte multe acte. Insa, nu te vei indatora pe termen lung.

Nu cumpara cadouri ca sa impresionezi

Cadourile foarte scumpe te duc la sapa de lemn. Chiar daca vrei sa iti impresionezi prietenii si sefii, tot nu ar trebui sa cheltui foarte multi bani pe acestea. Ideal ar fi sa le cumperi ceva mai ieftin dar care chiar sa placa. Intereseaza-te care sunt pasiunile si hobby-urile lor si cumpara-le ceva din acea arie. Cu siguranta vor fi mai bine primite.

Nu astepta pana in ultimul moment

Cea mai mare greseala pe care o poti face atunci cand cumperi cadouri si decoratiuni este sa o faci pe ultima suta de metri. Nu vei avea timp sa comperi ofertele, pentru ca este aglomerat in magazine te vei enerva si vei cumpara orice, indiferent de pret si nici nu vei avea posibilitatea sa mergi in mai multe locuri pentru a cumpara lucrurile pe care si le doresc cei care vor primi aceste atentii. Cumpara cadourile din timp si vei putea sa economisesti bani dar si sa investesti in obiecte cu adevarat dorite.