Diverse

Cum organizezi un concediu in tara cu putini bani

Cum organizezi un concediu in tara cu putini bani

Cum organizezi un concediu in tara cu putini bani

 

Concediul a fost creat pentru relaxare. Indiferent de cat de restrans este bugetul tau personal, un concediu petrecut intre patru pereti, acasa, nu are acelasi efect ca cele cateva zile petrecute in alta parte. Din acest motiv, este important sa iesi din casa, chiar daca nu iti permiti sa cheltui foarte multi bani in vacanta. Iata cum organizezi o vacanta in tara cu bani putini.

 Mergi in concediu in afara sezonului

In afara sezonului vei gasi cazare si mancare mult mai ieftina. In mai sau in septembrie de obicei vremea este buna asa ca nu trebuie sa iti faci griji ca isi va fi frig sau ca nu te vei putea bucura de vacanta din cauza timpului mohorat. Sunt foarte multe statiuni unde nici nu vei simti diferenta de sezon, dar cu siguranta va fi mai ieftin.

 Fa rezervari din timp

De cele mai multe ori daca faci rezervari din timp si platesti atunci, mai ai parte de o reducere. De altfel, este chiar indicat sa vanezi aceste reduceri. Cand le gasesti ia un credit cu dobanda zero si vei sti sigur cand si unde vei merge. Poti sa optezi pentru un sejur all inclusive la un pret mic fara sa ramai cu buzunarele goale.

 Mergi in statiuni mai putin populare

Statiunile de pe litoral si cele pe Valea Prahovei sunt foarte scumpe pentru ca foarte lume merge acolo. Insa, pentru a nu cheltui multi bani, poti sa alegi o statiune mai putin cunoscuta. In Romania sunt foarte multe locuri pe care le poti vizita cu bani putini. Cumpara un atlas geografic si mergi in toate locurile care ti fac cu ochiul.

 

Turismul cultural este mai ieftin

Un concediu nu trebuie neaparat sa se petreaca stand la soare pe o plaja, fara sa faci nimic. Poti sa inveti si sa vezi lucruri noi. Turismul cultural te poate ajuta in acest sens. Viziteaza cat mai multe obiective turistice din zona pe care ai ales-o. Castele, biserici vechi, monumente naturale gasesti oriunde in Romania, dar trebuie sa le cauti. De asemenea, sunt si foarte muzee in aceasta tara. Iar intrarea este de cele mai multe ori foarte mica.

 

Mergi cu cortul

Daca alegi sa te plimbi dintr-un loc in altul, atunci poti sa alegi sa mergi cu cortul. Ia un credit cu dobanda zero pentru a cumpara tot echipamentul de camping. Pe langa faptul ca intreaga vacanta va fi foarte ieftina vei avea si foarte multa libertate sa mergi unde vrei tu, pentru ca nu esti constrans de cazare.