Credite online

Cum rambursezi anticipat un credit?

Cum rambursezi anticipat un credit?

Cum rambursezi anticipat un credit?

 

Pentru unii viata fara credite pare un vis frumos si foarte greu de indeplinit. Oricat de mult ai plati parca nu reusesti sa ajungi in punctul in care nu mai este nimic de dat. In plus, atunci cand pleci undeva sau vrei sa cumperi ceva mai scump, ratele te lasa fara bani in buzunar inca dupa primele zile dupa ce primesti salariul. Totusi, exista si posibilitatea de a rambursa anticipat un credit fara ti se mareasca salariul sau sa castigi la LOTO.

 

Cauta o varianta mai ieftina

Si in cazul creditelor poti sa cauti unul mai ieftin. Vezi intai cat mai ai de platit la fiecare credit pe care l-ai facut. Ideal este sa incepi sa rambursezi creditele mici, pentru a castiga spatiu de manevra pe viitor. Intreaba la banca daca o refinantare nu va reduce din rata chiar daca prelungesti perioada de creditare. Daca nu este cazul, atunci cauta un imprumut cu dobanda zero pentru a rambursa cel mai mic credit. Da, va mai trebui sa platesti o rata, dar va fi mai mica, deoarece nu are dobanda.

 

Fa-ti un buget si economiseste

O alta metoda prin care poti sa rambursezi anticipat un credit este sa economisesti o suma suficient de mare pentru a rambursa anticipat creditul. Dar daca nu ai reusit sa economisesti pana acum, nici nu o vei face daca nu iti schimbi stilul de viata. Prin urmare, ai nevoie de un buget personal care sa te invete sa cheltui banii rational si calculat dar si sa economisesti. Daca iti schimbi stilul de a cheltui banii, atunci cu siguranta vei reusi sa economisesti suficient pentru a rambursa anticipat creditele.

 

Automatizeaza plata

Daca creditul s-a facut dintr-un alt cont, atunci poti sa stabilesti o plata automata, in fiecare luna dupa ce ai primit salariul, spre acel cont. Daca nu este cazul, este indicat sa deschizi un cont de economii exact pentru acest scop. La inceput nu este obligatoriu sa virezi foarte multi bani, jumatate din cea mai mica rata este indeajuns. Dar cu timpul, pe masura ce rambursezi din rata si aceasta scade, poti mari suma. Cand esti in impas, ia un imprumut cu dobanda zero.

 

Toate veniturile suplimentare ar trebui sa mearga spre credite

Primele, orele suplimentare cadourile in bani pe care ti le fac prietenii ar trebui sa mearga spre plata creditelor. Chiar daca nu te bucuri de ele pe moment, cu siguranta vei aprecia schimbarea atunci cand nu vei mai avea rate de platit.