Credite online

Cum reduci cheltuielile pe mancare

Cum reduci cheltuielile pe mancare

Cum reduci cheltuielile pe mancare

 

Indiferent de cat multi bani vrei sa economisesti, tot trebuie sa cumperi mancare periodic. De altfel, conform INS 40% din veniturile romanilor se duc pe mancare, ceea ce spune foarte multe lucruri despre cat de scumpe sunt produsele alimentare la noi in tara. Totusi, poti sa reduci cheltuielile si in aceasta zona. Desigur, asta nu inseamna sa nu mai cumperi produse alimentare sanatoase sau cele pe care le preferi, ci pur si simplu sa fii mai inventiv. Iata cum reduci cheltuielile cu mancarea.

 

Gateste acasa

Gatitul este o arta cu care toata lumea poate sa experimenteze. La tine acasa nu trebuie sa fii un chef cu stele Michelin. Poti sa experimentezi, sa inveti si din cand in cand sa gresesti fara sa te judece nimeni. Poti sa te ajuti si de instrumente, ca sa iti fie mai usor. Un slow-cooker, gratar electric, prajitor de paine iti vor fi de folos. Daca nu ai mai nimic prin bucatarie in afara de un ibric pentru cafea si o tigaie, poti sa iei un imprumut ieftin ca sa faci investitiile necesare. Daca inveti sa gatesti acasa, in timp vei economisi bani.

 

Cumpara angro

Cumparaturile angro sunt mai ieftine, la fel ca si cele varsate. Pentru produsele care nu sunt perisabile, cum este orezul, fasolea, pastele fainoase si nucile le poti cumpara in varianta varsata. Astfel, nu mai platesti costul ambalajului. Alte produse alimentare care au termen de valabilitate mai mare, poti sa le cumperi angro. Si in acest caz vei plati mai putin pentru ele.

 

Mergi la piata

De foarte multe ori la piata gasesti legume si fructe mai ieftine si mai proaspete decat in supermarket. De asemenea, daca iti faci un obicei sa mergi la piata si sa cumperi de acolo, vei cumpara numai cat consumi, ceea ce inseamna ca nu vei arunca mancarea. Si in acest caz vei economisi bani pe mancare, chiar fara sa iti dai seama.

 

Fa-ti un plan de alimentatie

Daca incepi sa gatesti acasa vei putea sa iti planifici mesele. Prin urmare, vei sti din timp ce vei manca la micul dejun, la pranz la munca si chiar si pentru cina vei avea ceva pregatit. Daca nu iti permite timpul sa gatesti in cursul saptamanii, poti sa faci mancarea in week-end si sa o ingheti. Astfel, vei avea o alimentatie varianta pe tot parcursul saptamanii. De asemenea, ustensilele care gatesc pentru tine te pot ajuta. Un slow-cooker poti sa il setezi sa iti faca mancarea pana cand ajungi tu acasa. Chiar daca trebuie sa iei un imprumut simplu pentru a-l avea, tot este investitie in sanatatea ta care te va ajuta sa economisesti bani pe termen lung.